Home Beste leningen Goedkoopste lening

Informatie en advies over goedkoopste lening.

Goedkoop geld kunnen lenen

Geld lenen kost geld, we worden er mee dood gegooid op radio en televisie. Inmiddels weet u wel dat het geld kost, maar u hebt een lening nodig en u wilt dus geld gaan lenen. Dit betekent dat u op zoek bent naar een lening. De goedkoopste lening wel te verstaan.

Er zijn verschillende bedrijven die u kunnen voorzien van een goedkope lening. Zij roepen allemaal dat zij de goedkoopste zijn, maar er zijn een aantal dingen waar vaak geen rekening mee wordt gehouden.

Omdat u graag de goedkoopste lening wilt afsluiten, geven wij u hieronder een aantal tips voor het vinden van de goedkoopste lening.

Tips voor de goedkoopste lening

  • Zoek een zo laag mogelijke rente
  • Zoek een zo laag mogelijke looptijd
  • Zoek uit of de lening effect heeft op andere leningen (met andere woorden, kan u een duurdere lening oversluiten)

Wat vooral belangrijk is, is om de perfecte combinatie te vinden tussen rente en looptijd. Veel bedrijven adverteren met het feit dat zij een lage rente aanbieden. Zij hebben echter wel vaak een langere looptijd op de lening, waardoor u alsnog meer geld kwijt bent. Om twee situaties te vergelijken:

  • Situatie 1: U leent een bedrag van €1000,- met 5% rente, met een looptijd van 5 jaar. Na vijf jaar bent u €1250,- armer. U heeft dan €250,- aan rente betaalt.
  • Situatie 2: U leent een bedrag van €1000,- met “slechts” 4% rente, met een looptijd van 7 jaar. Na zeven jaar bent u €1280,- armer. U heeft dan €280,- aan rente betaalt.


Zo ziet u hoe belangrijk het is om de verschillen goed uit te zoeken. De tweede lening lijkt op het eerste gezicht goedkoper, maar is dat eigenlijk helemaal niet…