Home Beste leningen Goedkope lening

Beste leningen: goedkope lening | Veilig-geldlenen.nl

Is de goedkope lening de beste lening?

De laatste tijd zijn de leningen nogal negatief in het nieuws geweest. Denk bijvoorbeeld maar eens aan de DSB bank en de instanties die hierbij hoorden die geldleningen afsloten. Door middel van mooie praatjes gingen mensen een lening aan. Daarna bleek dat de rente opeens heel erg ging stijgen.

Zo hoog, dat de mensen hun hypotheek bijvoorbeeld niet meer konden betalen. Je kunt dus al raden dat de gevolgen van een te dure lening afsluiten heel erg groot kunnen zijn.

  • Maar bestaan ze wel, goedkope leningen?
  • En kun je deze goedkope leningen dan ook wel vertrouwen?

Om te weten of je een lening kunt vertrouwen is het erg belangrijk dat je weet wat voor lening je afsluit en wat voor regels hier allemaal bij gelden.

Punten waar je op moet letten bij het afsluiten van een lening

Als je een lening wilt gaan afsluiten is het belangrijk om te letten op de volgende punten:

  • Gaat het om een persoonlijke lening of doorlopend krediet?
  • De hoogte van de lening (1000 euro of 100.000 euro)
  • In welke termijn ga je het afbetalen?
  • Is de rente variabel?
  • Wat is het percentage van de rente?

Pas als je dit weet, kun je gaan berekenen wat je ongeveer maandelijks zult moeten gaan betalen. Als je bijvoorbeeld een bedrag van 10.000 in 5 jaar tijd kunt betalen met een rente van 6 %, dan betaal je maandelijks zo'n 177 euro. Als je deze lening in 2 jaar afbetaalt, dan hoef je misschien maar 2% rente te betalen. Je betaalt dan elke maand 425 euro terug.

Je ziet dat je in het eerste voorbeeld elke maand goedkoper uit bent, maar in totaal ben je een stuk duurder uit. Je moet echter wel kijken of je elke maand 425 euro kan betalen. In het eerste voorbeeld betaal je namelijk totaal 10620 euro en in voorbeeld 2 betaal je 10200 euro.

Bestaan er goedkope leningen?

Elke lening kost je natuurlijk geld. Een bank of een andere instantie moet natuurlijk ook geld verdienen. Je zult dus rente over het geleende bedrag moeten betalen. Echter, bij de ene bank betaal je een stuk meer rente dan bij de andere bank. Ga dus op zoek naar de lening die voor jou het goedkoopste is en die het beste bij je past.