Home Beste leningen Lening oversluiten

Veilig geld lenen: Je lening oversluiten

 

Waarom mijn lening oversluiten?

Een lening kost je meestal veel geld, maar het kan minder. Is dat ook iets waar jij naar op zoek bent? Dan moet je er misschien eens aan denken om je lening over te sluiten. Naar een andere bank of instantie die geld leent.

De ene kredietverstrekker vraagt namelijk een hele andere rente dan een andere kredietverstrekker. Als jij dus momenteel een lening hebt lopen bij een bank of kredietverstrekker die een hoge rente hanteert, dan kan het voor jou zeker lonen om je lening over te sluiten.

Maar je hier natuurlijk wel goed over nadenken. Je moet een kredietverstrekker niet alleen kiezen op het percentage rente wat ze hanteren. Kijk ook naar andere zaken, zoals:

  • betrouwbaarheid,
  • service,
  • betalingstermijn,
  • etc.

Hoeveel rente betaal je nu?

Het belangrijkste wat je moet weten bij het wel of niet oversluiten van een lening, is hoeveel rente je momenteel elke maand moet betalen. Dit kun je dan gaan vergelijken met andere rentes die je zou kunnen betalen. Het verschil hierin is geld dus wat dan in jouw portemonnee zou blijven. Stel, je betaalt nu elke maan 12% rente, en je kunt 7% rente gaan betalen, dan levert dit jouw een voordeel op van 5% rente. Afhankelijk van de lening die je hebt afgesloten, kan dit je elke maand een hoop geld besparen.

Lening oversluiten voor het overzicht

Als je bij verschillende banken of kredietverstrekkers leningen uit hebt staan, dan raak je al snel het overzicht kwijt en kost het je elke maand een hoop tijd om de financien en administratie bij te houden. Ook in dit geval kan het oversluiten van een lening dan heel handig zijn. Op deze manier kun je alle leningen via 1 bank of kredietverstrekker laten lopen. Simpel en overzichtelijk.