Home Geld lenen Geld lenen voor auto

Geld lenen voor een auto of verbouwing | Veilig geld lenen

Geld lenen voor een nieuwe auto

Er zijn tegenwoordig steeds meer mensen die geld lenen om nieuwe spullen aan te schaffen. Vaak is de aanschaf van een nieuwe auto een reden om dit te doen.

Een auto hebben is toch wel een statusproduct en geeft je een gevoel van vrijheid. De aanschaf van een (nieuwe) auto kost vaak veel geld dat men niet altijd op de rekening heeft staan. Het is dan een optie om een geldlening hiervoor af te sluiten.

Veel aanbieders springen in op de stijgende vraag naar soorten leningen voor de aanschaf van een auto en hebben hiervoor ‘speciale’ leningen. Hieronder volgt daar meer informatie over.

Vormen van autoleningen

Er zijn tegenwoordig steeds maar aanbieders op de markt die inspelen op de toenemende vraag naar een lening voor de aanschaf van een auto.

In principe zijn alle vormen van leningen in 2 basisleningen te onderscheiden, namelijk:

 1. Doorlopend krediet
 2. Persoonlijke lening

Hieronder zullen we deze basisleningen verduidelijken.

Doorlopend krediet

Bij het afsluiten van een doorlopend krediet wordt er van tevoren een vast bedrag afgesproken waarbij de hoogte afhankelijk is van het inkomen en de lasten. Er wordt per maand afgelost en mocht men nog geld kunnen lenen (dus niet het maximale bedrag hebben bereikt) mag dit ook altijd worden opgenomen.

Een doorlopend krediet is in tegenstelling tot een persoonlijke lening flexibeler.

Persoonlijke lening

Een persoonlijk lening is vaak ‘verstandig’ aangezien je altijd en van tevoren besproken bedrag per maand moet aflossen. Dit is veilige manier van lenen waardoor je in principe ook niet in geldproblemen kan komen.

Een ander voordeel is ten opzichte van een doorlopend krediet is dat de rente lager is omdat men niet zomaar altijd geld kan opnemen. De hoogte van de lening is net als bij een doorlopend krediet afhankelijk van het inkomen en de vaste lasten.

Kredietverstrekkers

Er zijn diverse instanties waarbij men geld kan lenen om de aankoop van een auto te financieren. Deze kredietverstrekkers zijn onder andere:

 1. Kredietverschaffers
 2. Autodealers
 3. Banken

Het moet vaak geen probleem zijn om bij deze instanties geld te lenen, mits je geen negatieve BKR registratie hebt. Dit houdt in dat je in het verleden je niet aan de afspraken hebt gehouden om bijvoorbeeld andere leningen of telefoonabonnement op tijd af te lossen.

Het nadeel van een negatieve BKR registratie is dat kredietverstrekkers je gaan natrekken bij het BKR op een eventuele negatieve registratie. Daarbij kun je grote moeilijkheden ondervinden bij het vinden van een kredietverstrekker en het kunnen lenen van geld.

Nadelen geld lenen

Naast het feit dat geld lenen handig kan zijn, zitten er toch ook vaak nadelen te ondervinden. Hieronder volgen er een aantal nadelen van geld lenen:

 1. Aantrekkelijkheid
  In verschillende advertenties en media word de boodschap overgebracht dat lenen gemakkelijk is. Vaak worden daarbij de volgende kreten gebruikt/genoemd:
  1. De laagste rente die je kunt krijgen
  2. Een volledige financiering
  3. Het uitstellen van betaling
  Op deze manier proberen deze kredietverstrekkers hun toekomstige klanten trekken. Maar vaak komt er nog veel meer bij kijken en is het dus verstandig om de kleine lettertjes te lezen. Hierin kunnen nog vaak ‘verborgen’ afspraken vermeldt zijn die grote consequenties kunnen hebben.
 2. Eenvoudigheid
  In veel van de advertenties en commercials op tv is het lenen van geld slechts een telefoontje plegen of een bezoekje op de website voldoende om het te regelen. Het wordt als gemakkelijk naar de mensen overgebracht.