Home Geld lenen Krediet lenen

Krediet en lenen | Veilig-geldlenen.nl

Lenen

Als je geld leent, dan leen je eigenlijk niks minder als geld van iemand anders. In de meeste gevallen dus van een bank of een geldverstrekker. Dit geld lenen is natuurlijk niet iets wat ze zomaar doen, ze willen hier wel geld voor terug zien, namelijk rente.

Dit is een situatie waar vaak beide partijen blij van worden. De ene partij kan bijvoorbeeld iets gaan doen of aanschaffen wat ze anders nooit zouden kunnen doen. Bijvoorbeeld het kopen van een huis of het maken van een wereldreis. En de andere partij, de bank bijvoorbeeld, verdient aan het einde van de rit geld aan deze zakelijke beslissing.

Voor mensen in het dagelijks leven is het bijna onmogelijk om nooit een lening af te sluiten. Met een normaal salaris kun je bijvoorbeeld nooit een huis kopen. En verbouwingen in je huis of de aanschaf van een keuken zijn ook hele dure investeringen. Investeringen wat veel mensen niet op hun spaarrekening hebben staan.

Krediet lenen: snel lenen of goedkoop lenen?

Wil je geld lenen? Dan wil je waarschijnlijk heel snel geld kunnen lenen? En je wilt waarschijnlijk ook dat de rente heel erg goedkoop is, zodat de lening niet zo duur is. Helaas is dit vaak niet mogelijk. Wel kun je natuurlijk op zoek gaan naar de goedkoopste lening voor jou en de lening die jij het snelste af kunt sluiten. Gelukkig is het afsluiten van een lening niet een proces wat heel lang duurt, het is meer aan kwestie van kijken hoeveel geld je kunt lenen en hoeveel geld je wilt lenen. Zelf zul je natuurlijk de keuze moeten maken waar je geld wilt gaan lenen en wat voor soort lening je uiteindelijk kiest (doorlopend krediet of persoonlijk). Qua rente moet je ook beslissen of je kiest voor een vaste rente of voor een variabele rente. Al deze keuzes zullen van invloed zijn op hoe 'goedkoop' je lening uit zal vallen. Je hebt hier dus wel degelijk zelf invloed op.

Krediet lenen en BKR geregistreerd?

Als je vroeger een BKR registratie had, dan kon je alsnog heel gemakkelijk ergens een lening afsluiten. Helaas en gelukkig is dit nu niet meer zo. Aan de ene kant helaas, omdat je heel lang aan je BKR vast kunt zitten en hierdoor bijvoorbeeld geen huis kunt kopen. Aan de andere kant gelukkig, omdat veel mensen met een BKR nu beter financieel gezien tegen zichzelf geholpen worden, en dus niet meer leningen aan kunnen gaan, die ze eigenlijk helemaal niet kunnen betalen. Het enige wat je nu kunt doen als je BKR geregistreerd staat, is goed bijhouden wanneer je registratie afloopt, zodat je daarna een goede lening af kunt sluiten.