Home Geld lenen Makkelijk lenen

Makkelijk lenen? Kan je nog een makkelijke lening afsluiten?

Makkelijk geld lenen

Het lenen van geld is iets wat tegenwoordig steeds lastiger is. Dit heeft er vooral mee te maken dat er vroeger veels te makkelijk leningen aan mensen werden gegeven. Mensen die financieel gezien helemaal niet in staat waren om de leningen terug te betalen.

Vandaar dat er tegenwoordig strengere regels gelden omtrent het afsluiten van een lening. Je moet bijvoorbeeld een bepaald inkomen hebben en er moet ook gekeken worden naar je huidige uitgaven. Hoeveel betaal je bijvoorbeeld elke maand aan je hypotheek?

Makkelijk geld lenen: grote of kleine bedragen

Als je geld wilt lenen, dan is het belangrijk om een onderscheid te maken in grote of kleine bedragen. Het is natuurlijk nogal een verschil of je tijdelijk 800 euro nodig hebt om een tv te kunnen kopen, dan wanneer je 30.000 euro leent voor een verbouwing van je huis. Bij een klein bedrag is het veel makkelijker om hiervoor een lening af te kunnen sluiten. Dit is natuurlijk ook heel logisch. Een geld lening voor een hoger bedrag betekent dat je over een langere periode geld terug zult moeten betalen. Hiervoor heb je een stabiele positie nodig. Denk hierbij aan een vast contract, een hypotheek die goed in verhouding ligt met je inkomen, etc.

Makkelijk lenen met een BKR registratie?

Met een bkr registratie is het tegenwoordig bijna onmogelijk om een lening af te sluiten. Of je nu een zware of een lichte registratie hiervoor hebt. Makkelijk een lening afsluiten met een bkr registratie is dus simpelweg niet mogelijk, je kunt al blij zijn als je een lening af kunt sluiten. Sta je bkr genoteerd? Blijf dan goed bijhouden wanneer je registratie afloopt. Dan weet je wanneer je weer makkelijk in aanmerking kan komen voor een lening.