Home Geld lenen Snel geld lenen

Hoe kun je snel geld lenen | Veilig geld lenen

Wat houdt snel geld lenen in?

Het kan voorkomen dat je voor bijvoorbeeld een spoedreparatie of een hoge energierekening snel geld nodig hebt. Het is natuurlijk vervelend wanneer je dit zelf niet kan betalen en er toch haast achter zit. Het is een optie om eventueel het benodigde geld bij vrienden of familie te lenen. Vaak is dit een snelle manier van geld lenen.

Mocht dit niet lukken is het mogelijk om snel geld te lenen bij een kredietverstrekker of een bank. Er zijn verschillende manieren en soorten leningen die hiervoor kunnen worden afgesloten. De mogelijkheden worden hieronder beschreven.

Mogelijkheden voor snel geld lenen

Er zijn diverse mogelijkheden om snel geld te lenen. De snelste manier is :

  • om dit via internet te doen
  • of dit telefonisch aan te vragen.

Steeds meer kredietverstrekkers hebben een internetsite. Bij sommigen is het mogelijk om een online-formulier in te vullen waarin alle gegevens moeten worden ingevuld die nodig zijn om de lening snel rond te maken. Dit is een snelle mogelijkheid aangezien dit binnen een dag geregeld kan zijn.

Voordelen en bedragen bij zeer snel geld lenen

De voordelen van zowel telefonisch als via het internet aanvragen is dat je geen afspraak hoeft te maken, maar het allemaal thuis kunt regelen.

De bedragen die men met snel geld lenen kan opnemen is vaak tot een maximaal bedrag van ongeveer €500,-. Deze leningen heten ook wel flitsleningen of minikrediet. De looptijden zijn vaak tot maximaal 30 dagen.

Voorwaarden snelle lening

Maar voordat je voor een lening in aanmerking komt moet je wel aan een aantal eisen voldoen:

  1. Je moet volwassen zijn, dus 18 jaar en ouder. Het kan ook nog wel eens voorkomen dat je 21 jaar en ouder moet zijn.
  2. Je moet kredietwaardig zijn, oftewel financieel sterk genoeg zijn om een krediet op te kunnen nemen

Aanvragen van een snelle lening

Er zijn veel aanbieders op de markt van snelle leningen. Elke aanbieder heeft tegenwoordig wel een eigen internetsite waar informatie kan worden aangevraagd. Wanneer er een snelle lening wordt aangevraagd heeft de aanvrager het geld snel nodig. Door het gebruik van informatie op internetsites kan de aanvrager toch zelf snel een mini-onderzoek plegen om zo de goedkoopste aanbieder te kunnen vinden.

Wanneer iemand voor het eerst een lening aanvraagt bij een kredietverstrekker zal die persoon eerst worden doorgelicht. De gegevens zullen worden gecheckt en zullen wederzijds moeten worden goedgekeurd. Hierdoor zal een snelle leningaanvraag bij de eerste keer wat vertraging kan oplopen.

Wanneer de eerste lening volledig is afgelost, kun je pas een volgende lening aanvragen. Dit is uiteraard ter bescherming van de consument aangezien hij/zij in principe niet in geldproblemen kan komen. Dit is ook ter bescherming van de kredietverstrekker zodat deze ook het geleende bedrag inclusief rente terug krijgt.

Bij volgende aanvragen van snel geld lenen is het mogelijk dat het aangevraagde bedrag met 10 minuten op de rekening staat.

Voordelen en nadelen van snel geld lenen

Ondanks het feit dat snel geld lenen erg aantrekkelijk kan zijn en veel worden aangeboden (de zogeheten flitsleningen), is het toch beter dit te vermijden.

Voordeel

Het voordeel is dat kredietverstrekkers vaak geen rente hiervoor rekenen. Het is begrijpelijk dat consumenten dit natuurlijk opvatten als een goedkope manier van geld lenen.

Nadeel

Maar doordat er snel geld wordt geleend zijn de behandelingskosten ook hoger dan voor het afsluiten van een gewone geldlening.

Probeer deze vorm van lenen dan ook altijd te voorkomen, tenzij het echt niet anders kan.