Home Rente bij lenen Rente lening

Alles over de rente van een lening | Veilig-geldlenen.nl

Rente lening

Je wilt geld lenen? Maar je wilt hier natuurlijk ondertussen niet te veel rente over betalen. Is dit wel mogelijk? En waar vind je dan een goede lening met een lage rente?

De rente van een lening is van meerdere factoren afhankelijk. Het is dus lastig om te zeggen waar je het beste een goedkope lening af kunt sluiten.

Je moet niet alleen maar kijken naar de verschillende banken en kredietverstrekkers waar je een lening af kunt sluiten. Ook andere factoren, zoals de hoogte van de lening en de duur van de afbetaling zijn van invloed op het % van de rente die bij je lening komt kijken.

Hoogte van het percentage van de lening: Factoren waar je geen invloed op hebt

De hoogte van de rente is afhankelijk van meerdere factoren. Veel factoren heb je zelf niet in de hand. Neem nou de economische crisis. De crisis heeft tot gevolg dat het afsluiten van een lening een stuk lastiger wordt. Het heeft verder ook tot gevolg dat de % van de rentes hierdoor zijn gestegen, onder andere om het afsluiten van een lening te ontmoedigen.

Kies een goede lening

Gelukkig valt er ook nog genoeg te kiezen als het aankomt op het zo laag mogelijk houden van de rente over je lening. Denk maar aan de volgende punten:

  • De hoogte van de lening
  • De termijn waarin je gaat afbetalen
  • Waar / Bij wie je de lening afsluit
  • Persoonlijke of doorlopend krediet lening
  • Vaste rente of variabele rente

 

Kiezen uit vaste of variabele rente

Bij het afsluiten van een lening kun je bijna altijd kiezen uit een variabele rente of een vaste rente. Zeker als het om langlopende verplichtingen gaat. Een variabele rente is meestal wat lager dan een vaste rente. Een variabel rente heeft echter wel 1 nadeel, namelijk dat de rente na een bepaalde tijd, bijvoorbeeld na 2 jaar kan wijzigen. Dit kan dus tot gevolg hebben dat je rente dan stijgt van bijvoorbeeld 9% naar 11%. Dit blijft dus altijd enigszins neerkomen op het inschatten van hoe de rentes de komende jaren zullen lopen.