Home Soorten leningen

Soorten geld leningen | Veilig-geldlenen.nl

Soorten leningen uitkiezen

In sommige situaties zijn geldleningen nou eenmaal nodig. De ene keer is het omdat u een grote uitgave wilt doen, de andere keer is het om van meerdere kleine leningen één grote lening te maken en weer een andere keer is het omdat u financiële ruimte wilt hebben. Veel mensen sluiten een lening af omdat zij een (nieuwe) auto willen kopen. Wist u dat tachtig procent van alle auto’s die in Nederland rond rijden gefinancierd zijn met een lening? Hieronder vallen ook lease auto’s.

Waarvoor u de lening nodig heeft doet er niet zoveel toe, wat wel van belang is, zijn de verschillende soorten leningen. Welke soorten leningen zijn voor u geschikt?

We maken hiervoor een onderscheid tussen de twee meest voorkomende leningen.

Soorten leningen uitgelicht

Allereerst gaan we kijken naar een doorlopend krediet. Een doorlopend krediet betekent dat er een soort bankrekening wordt geopend, waar u geld vanaf kunt halen tot een vastgesteld maximum. U bent niet verplicht om dit geld op te nemen, maar u heeft wel toegang tot het geld. Als u eenmaal geld heeft opgenomen, dan dient u dit maandelijks af te lossen. Er zijn verschillende banken en instanties die deze soorten leningen aanbieden.

Vervolgens hebben we een ‘gewone’ lening, een persoonlijke lening. In dit geval krijgt u in één keer beschikking over een geldbedrag. Dit bedrag wordt op uw eigen rekening gestort en u kan met deze soorten leningen niet meer of minder opnemen. U betaalt de lening terug in een vooraf vastgestelde looptijd.