Home Vergelijken van leningen Geld lenen vergelijken

Geld lenen vergelijken | Veilig-geldlenen.nl

Geld lenen voor een verbouwing

Soms kan het voorkomen dat je geld wilt lenen voor een verbouwing. De meeste mensen nemen dan een stukje extra hypotheek op, maar u kan natuurlijk ook een ‘gewone’ lening afsluiten.

Allereerst is het belangrijk om diverse aanbieders te vergelijken waar u geld kan lenen. Let vooral op de rente en de looptijd. Verder moet u meenemen of u een variabele rente wilt (een rente die kan wijzigen, dit kan positief, maar ook negatief uitpakken) of een vast bedrag aan rente (u weet dan altijd waar u aan toe bent, maar het kan negatief ten opzichte van de rest van de markt).

Vergelijk deze twee soorten rente goed met elkaar en bedenk welke optie voor u de beste is.

Geld lenen vergelijken

De rente is niet het enige waar u op moet letten. Vaak zit er bij een lening een verplichte looptijd. Een looptijd is de periode waarin u het geleende bedrag terug betaald. Hoe langer uw looptijd is, hoe duurder uw lening wordt. Hou hier dus altijd rekening mee! Het is ook belangrijk om de verschillende looptijden van uw lening met elkaar te vergelijken.
Verder is het van belang dat u een lening kiest die bij uw situatie past. Bij een verbouwing kan u wellicht voor een doorlopend krediet kiezen. In dat geval zal u waarschijnlijk extra geld op kunnen nemen. Immers… bij een verbouwing komen bijna altijd onverwachte verrassingen om de hoek kijken. Een persoonlijke lening is ook een optie, maar als u dan eenmaal begint met aflossen, dan kan u het afgeloste geld niet opnieuw lenen.

Let op: geld lenen kost geld.