Home Vergelijken van leningen Types lening vergelijken

Welke types leningen vergelijken? | Veilig-geldlenen.nl

Verschillende soorten leningen vergelijken

Als u geld wilt lenen, dan kan dat om verschillende redenen zijn. Misschien wilt u wel een lening afsluiten omdat u gaat verbouwen, omdat u een grote uitgave wilt doen (bijvoorbeeld een nieuwe auto), omdat u meerdere kleine leningen wilt over sluiten in één lening enzovoort.

Er zijn verschillende types leningen, maar welk type lening is geschikt voor u? Allereerst is het afhankelijk van uw persoonlijke situatie en de reden waarom u een lening wilt afsluiten. Vergelijk meerdere leningen met elkaar voordat u een keuze maakt.

We maken onderscheid tussen twee types lening. Type lening één is een persoonlijke lening. Type lening twee is een doorlopend krediet.

Type persoonlijke lening

Als u een persoonlijke lening af wilt sluiten, dan leent u in principe een vast bedrag in één keer. Dit bedrag wordt afgelost in maandelijkse termijnen, waarover u vooraf afspraken maakt. De rente van een persoonlijke lening is veelal vooraf vast gesteld. Ook de looptijd van uw persoonlijke lening is vooraf vast gesteld. Als u een aflossing doet, dan kan u dit geld niet weer opnieuw opnemen. Een persoonlijke lening is handig als u een grote uitgave wilt doen van een bepaald bedrag. Vergelijk meerdere aanbieders voordat u een beslissing maakt.

Type doorlopend krediet

Een doorlopend krediet is een type lening die handig is bij bijvoorbeeld een verbouwing. Bij een doorlopend krediet krijgt u zelf toegang tot een rekening met een vastgesteld maximum bedrag. Minder lenen mag ook. U bepaalt zelf uw aflossingen, extra aflossingen kosten niets extra. Als u heeft afgelost, dan kan u dit in principe weer opnieuw opnemen. Financiële ruimte noemen we dit. vergelijk meerdere aanbieders met elkaar voordat u een keuze maakt.

Let op: Geld lenen kost geld.